2010. december 9., csütörtök

A magyar foci is lehet élvezetes!?

Tegnap délután gondoltam egyet, és meglátogattam Laci egyik fociedzését, amit a gyerekeknek tart a Dózsa iskolában. Kíváncsi voltam Laci "edzőre", a körülményekre, és persze a gyerekekre is.

Tizenöt fiúcska (8-9 évesek) és egy leányka gyűlt össze a tornateremben. Laci bemutatott a kis csapatnak, ők is sorban bemutatkoztak nekem, aztán kezdődött is az edzés. Eleinte labda nélküli, majd labdás gyakorlatok követték egymást, aztán egy fél óra elteltével következett az a rész, amit már nagyon vártak a kicsik: a foci! Öröm volt nézni, ahogy egész idő alatt lelkesen vetették bele magukat a feladatokba (ráadásul a korukhoz mérten aránylag fegyelmezetten). A végére szinte már én is kedvet kaptam a játékhoz, már azon gondolkodtam, hogyan kérjem meg Lacit, hogy beszállhassak :D

Nagyon pozitív volt tehát, amit láttam: a gyerekek egyszerre szeretik és tisztelik az edzőt, és őszinte szívvel élvezik a játékot! Meglátszik, hogy hozzáértő kezek irányítják őket, magam is úgy vélem, ebben a korban ezek a dolgok a legfontosabbak.

Kívánok további sok örömöt és majdan sikereket is az edzőnek és a kis csapatnak!


3 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Roli!Több alkalommal beszéltük,hogy szívesen eljönnél edzésre.Szerdán sikerült,és bepillantást nyertél a gyerekek foglalkozásába.Jól eső érzés amit tapasztaltál az edzés munkával kapcsolatban,sokat dolgozunk a gyerekekkel közösen.A fegyelem bizony nem mindig 100%-os,viszont látni a srácokon az akaratot!Külön szeretném kiemelni Reginát,egyedüli lányként hétről-hétre szorgalmasan,odaadóan dolgozik! A gyerek nevében is köszönöm a pozitív észrevételeket,dolgozunk,hogy majd a gyerekek szüleinek is ilyen fegyelmezetten tudjuk átadni a fociról tanultakat. A foci miatt szólhattál volna,de inkább beszéljünk meg, heti egy felnőtt focit!

    VálaszTörlés
  2. Benne vagyok! Bár idén már lehet, hogy nem tudjuk összehozni, de Szilveszterkor úgyis mindannyian együtt leszünk, akkor megbeszélhetjük!

    VálaszTörlés
  3. Lacek! Gratulálok a Csapathoz, és örülök, hogy ilyen lelkesek és ügyesek a "picik". Biztos nagyszerű edzéseket tartasz, elhiszem, hogy imádnak focizni! :) Az pedig számomra külön öröm, hogy lányok (vagy csak Regina?) is vannak, hiszen én is 11 éves koromban kezdtem el a labdarúgást, és imádtam mindig is, sőt a mai napig imádom csinálni és nézni is! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.