2011. január 6., csütörtök

Bemutatkozás: Németh Ádám


Sziasztok!

Engedve Roli felől érkező nyomásnak, én is megírom a bemutatkozásom. Németh Ádámnak hívnak, 26 éve születtem Zalaegerszegen. A Csány László szakközép teljesítése után felkerültem Budapestre, s a Közgáz Egyetemet végzem már egy jó ideje. Lassan már az öregfiúk csapatában játszom, de mostanra már karnyújtásnyira a suli elvégzése.

A közgazdaságtan iránti alacsony érdeklődésem miatt az egyetem mellett igyekeztem értelmes dolgokkal foglalkozni, ha már a vizsgák nem mennek menetrend szerint. A munka mellett 2005-től egy különleges sport kapott főszerepet az életemben. Az interneten ismertem meg a freestyle focit, ami gyakorlatilag a hagyományos focilabdával való trükköket, zsonglőrködést takarja. Itthon még nem volt nyoma ennek a rendkívül látványos sportnak, így a következő éveim ennek népszerűsítésével teltek.

Egyesületalapítás, találkozók, országos versenyek, EB, VB és több száz élő bemutató van a hátunk mögött, de Roli kérésére erről majd egy külön cikkben részletesebben is írok.

Emellett másik hobbim a futás, amit valamikor 2007 végén kezdtem el, s kisebb-nagyobb kihagyásokkal űzök. Mögöttem van már egy sík- és egy hegyi-maraton, néhány teljesítménytúrás futás és a jövőre vonatkozó célok is adottak a megfelelő motivációkhoz.

Harmadik szerelmem a bringázás, azon belül is szűkebben az örök-hajtós biciklik. 2009 elején vettem egy öreg országúti biciklit budapesti közlekedéshez, amit szép lassan elkezdtem felújítani. Néhány hónap múlva lekerült a váltó és fél év múlva már az örök hajtós biciklikkel ismerkedtem. Szerelem volt első látásra, azóta ha tehetem, nem ülök racsnis bringára. Hasonló érzésem volt akkoriban, mint mikor a freestyle focival ismerkedtem, hiányzott a hazai online központ, közösség a témával kapcsolatban. Ezért kezdtem el írni a fixedgearhungary.com címen található blogot, amelyet eleinte egyedül, majd azóta kisebb csapattá bővülve napi szinten szerkesztünk és örömünkre elég komoly kis közösség kovácsolódott a "fixizés" szerelmeseiből.

Utolsó hobbim az állatok. Gyerekkoromban is voltak háziállataim - a korszak tipikus fajai: aranyhörcsög, hullámospapagáj meg a guppik - de ez igazán akkor teljesedett ki, mikor megismerkedtem jelenlegi barátnőmmel, aki hasonlóan rajong az állatokért. Nem is tudom jelenleg, hogy hány fajta állatom van, a létszámról pedig végképp nincs elképzelésem se. A rekord nyáron volt egyidejűleg 14 állatfajjal. Az elmúlt években nálunk megfordult fajok: házi egér, patkány, szatén egér, afrikai csíkos fűegér, afrikai törpeegér, mór teknős, görög teknős, egyiptomi imádkozó sáska, vándor sáska, achát csiga, kongói rózsabogár, széncinege, sün, számos csótányfaj.

Mindegyik hobbimról napokig tudnék mesélni, de megpróbáltam összesűríteni egy tömör bemutatkozásba.

Üdv mindenkinek!

Ádám

6 megjegyzés:

 1. Ádám!
  Örülök, hogy megkértelek, mert szerintem elég sok különleges dologgal foglalkozol ahhoz, hogy érdemes legyen ezt másoknak is megismerni... Az akvárium különben nekem is nagy kedvencem. Érdekes, itt a Next csapatban csupa ilyen sokoldalú fiatalok jönnek össsze! Boldog vagyok, hogy egyre többen vagyunk. Várjuk a freestyle focis írást is!

  VálaszTörlés
 2. Helló Ádám! Gratulálok a bemutatkozó írásodhoz,nagyon színes egyéniség lehetsz,jó lenne,ha személyesen is tudnál jönni közénk! Ami a szabadidő kitöltését illeti a mai fiatalok lendülete tükröződik vissza. Sportszer forgalmazóként a freestyle foci minden apróságára kíváncsi vagyok! Üdvözlet a csapatban!

  VálaszTörlés
 3. Szia Ádám!
  Isten hozott a csapatban! Jó volt olvasni a bemutatkozásodat, "asszem " te sem az az unatkozós fajta vagy.
  Az én apukám is bicikli "bolond", képes 24 órán keresztül biciklizni.
  Várom a következő írásodat is.

  VálaszTörlés
 4. Hello Ádám!

  Üdv a csapatban. Nagyon örülök, hogy engedtél a Roli felöl jövő nyomásnak. Izgalmas bemutatkozást sikerült írnod, szívesen olvasnék még a hobbijaidról. Vagy nem is, igaza van Lacinak, személyesen is jöhetnél a csapatba!

  VálaszTörlés
 5. Üdv a csapatban,gratulálok az állatkerthez,én is
  szeretem őket, főleg a kutyákat.Igaz a mondás
  Aki az állatokat szereti rossz ember nem lehet.

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm szépen a kommenteket!

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.