2011. január 20., csütörtök

Késő esti Yorky foci

Időben próbáltunk termet foglalni, de sajnos már csak egy késői időpont volt szabad: így szerda este 9-től 10-ig került sor második alkalommal a Yorky teremfocira Egerszegen. Volt, akinek a család miatt nem volt igazán alkalmas a késő esti időpont, de azért így is összejöttünk heten (plusz egy fényképész hölgy), és játszottunk egy jót.

Ezúttal csere nélkül, két csapatra osztva játszottuk végig a 60 percet: a fiúk csapatában Miki, Szabi és Fecó (tiszteletbeli fiatalként) vették fel a küzdelmet, míg a másik oldalon, a vegyes csapatban Melinda, Timi, Patrik és Roli (vagyis én) néztünk velük farkasszemet. Az elején nagyon elhúztak a fiúk (4:0, majd 8:2 is volt az eredmény), de aztán megtört a jég, felzárkóztunk, és mindvégig egy-két gólos különbségen belül volt a két csapat. A 60 perc leteltekor éppen döntetlent "mutatott az eredményjelző" (talán 28:28 lehetett), amikor is győztes gólt hirdettünk, amit végül Szabi szerzett meg, így nyert a fiúk csapata.

Azonban a vesztes fél részéről is büszke lehet mindenki, hiszen mindvégig hősiesen küzdöttünk a kétségtelenül nagyobb rutin ellen. Timi már másodszor játszott, egyre ügyesebben helyezkedik, nagyon hasznos védőmunkát végzett 60 percen keresztül, és ráadásként még gólt is szerzett (ezúttal az ellenfél kapujába :D ). Melinda úgyszintén, sok bonyodalmat okozott az ellenfél kapujánál, és Timivel igen ügyesen zárták le a réseket a kapu előtt. Patrik igazán nagy meglepetés volt: ügyesen mozgott üres helyre, egyre magabiztosabban kezelte a labdát és akkora gólokat rúgott a felső pipába, hogy csak úgy szikrázott! A másik csapatban Fecó rangidőshöz méltóan higgadtan kezelte a labdát, nem okozott csalódást sem kapusként, sem védőjátékosként, sem támadóként. És külön meg kell dícsérni, hogy korához képest végig bírta a pörgős iramot: ne feledjük, hogy 60 percet játszott, csupa fiatal között, ráadásul emberhátrányban! Szabi hozta a formáját: képességeinek csak töredékét latba vetve is bemozogta az egész pályát, mindig zseniálisan vette észre az üres embereket, és a passzokban is szinte nem is hibázott. Amikor szoros volt az eredmény, bármikor képes volt egy újabb gólt szerezni. A végére maradt Miki, akit én most láttam először focizni, és el kell, hogy mondjam, bármilyen csapatba szívesen beválasztanám magam mellé! Azon persze nem lepődtem meg, hogy végig sokat bírt futni, de az összjátékot is kiválóan tudja, a labdát is ügyesen kezeli, és a kaput is jól érzi. Csupán annyi rosszat lehet róla elmondani, hogy a nagy igyekezetben néha a saját kapujukra is védhetetlen lövéseket eresztett meg... :-)

Szóval izgalmas, remek meccs volt, amiben mindenki odatette magát! Gratulálok mindenkinek!

Végezetül néhány művészi fotó Mayától (köszönjük!):4 megjegyzés:

 1. Olyan sokat fejlődött majdnem mindenki a múltkori focihoz képest, és olyan remek közösséget alkotunk, hogy megfordult a fejemben egy ötlet: mi lenne, ha később, amikor már egy kicsit többen leszünk és jobban összeszokunk, kipróbálnánk magunkat egy tornán Next Generation néven? Egy biztos: jó csapatot alkotnánk! Ki lenne benne?

  VálaszTörlés
 2. Sziasztok! Nagyon jó volt nézni Titeket tegnap a háló mögül! Az egy óra még onnan is csak úgy elröppent. :) Nagyon izgalmas volt a játék! Ügyesek vagytok, Mindenki! A Lányoknak külön dícséret, kiváló védelem volt Timi is és Melinda is a fiúk lövéseivel szemben.
  ....én láttam milyen nyomokat hagyott a lábukon a labda... Hősök vagytok Lányok! :)

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok!
  Kellemes volt olvasni az élménybeszámolót. Patrik tudtam, hogy sok van még benned, így tovább, bátorság, ügyes vagy!
  Jók a fotók Maya!

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!

  Roli köszi a részletes beszámolót a meccsről, és persze a dícséretet! Most fociztam életemben másodszor, de nagyon élveztem. Az elején fura volt, hogy a kezemet nem használhatom, és a védekezés is más, mint a kosárlabdában. Arra is fény derült, hogy a focistáknak miért van annyi sportsérülése, és miért is viselik a sípcsontvédőt:-) Jó ötletnek tartom a Nextgenes csapatot, de ott én maradnék a fotós:-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.