2011. január 7., péntek

Miért szeretem a kosárlabdát?

Válogatottként

10 éves koromban kezdtem el kosárlabdázni, azóta űzöm ezt a sportágat több, kevesebb sikerrel! A Landorhegyi úti Ált. Isk-ban (akkor még Hamburger Jenő Ált. Isk.) kezdtem el kosarazni, Kovács Lacinál. Sportos családból származom, ezért nem is volt kérdés, hogy én is sportoló leszek! Édesapám kézilabdázott, édesanyám kosarazott, az iskolában „csak” foci és kosár volt, így nem volt kérdés, hogy a kosárlabdát választom! Már az elején látszódott, hogy ügyes vagyok a sporthoz, bár akkor még a csapattársaimhoz képest pici és tömzsi voltam, csak később nőttem meg! Szerencsére már korán sikereket értem el országos szinten is, így megmaradt az érdeklődésem a sport iránt, és nem mellékesen a városban (Zalaegerszegen) is népszerű volt a kosár, ezért is tartottam ki mellette! Később is jöttek a sikerek, így nem volt kérdés, hogy végigjárva az utánpótlás ranglétrákat, 17 évesen a nagycsapatban kössek ki!

Akkor döbbentem rá, hogy milyen jó is egy közösséghez tartozni, milyen jó, amikor a csapattársak önzetlenül segítenek egymáson, legyen szó a sporton belüli problémákról, akár magánéletbeli problémákról! Megtanultam milyen csapatban dolgozni, fegyelmet, kitartást, tiszteletet tanultam!

Rengeteg helyre eljutottam a sport révén, voltam Európa számos országában, Észak Amerikában, és még Új-Zélandra is sikerült eljutnom! Nagyon sok embert sikerült megismernem, és jó pár barátot szereztem a sportnak köszönhetően!


Csapatom (melynek kapitánya vagyok) oldala: Zalakerámia ZTE KK

Eddigi legnagyobb sikerünk: Bajnokcsapat!!!

Sorozatban a 15. győzelem után

2 megjegyzés:

 1. Szia,
  a Tőled megszokott szerénységgel írtál magadról, úgyhogy hadd egészítsem ki egy kicsit... :)
  Csak címszavakban: Tomi a ZTE történetének egyik legnagyobb játékosa, a magyar válogatott egykori erőssége és a magyar bajnokcsapat kapitánya, sokak példaképe, Zalaegerszeg büszkesége...
  Hajrá Zete!!!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó volt olvasni Rólad Tomi! Köszönjük a bemutatkozást! Innen is gratulálok a sikereidhez! Az nagyon tetszett az írásodban, hogy kiemelted miért maradtál Egerszegen. Mi csak jól jártunk Veled, a játékoddal! :) Hajrá ZTE!

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.