2011. március 10., csütörtök

imPcRemote: távoli elérés ingyen!


Két számítógép közötti egyszerű kapcsolatot megvalósító eszközt szeretnék bemutatni. Én magam is régóta használom, hasznos lehet mindenkinek, aki a neten is dolgozik (fiatalok közül ma már ki nem?), és rendszeresen kell kapcsolatot tartania másokkal.


Igazából van több, hasonló jellegű program, de az imPcRemote-ot azért ajánlom, mert a legjobbnak tartom azok közül, amelyek ingyenesen használhatók, hiszen megbízhatóan, stabilan működik. Ráadásul magyar fejlesztők munkája!

A feladat: adott két számítógép, A és B, mindkettőn van net. Szeretnénk, ha az A képernyőjén látszana B képernyője, és A előtt ülve irányítani lehetne B számítógépét (egérrel, billentyűzettel).

A program nagyon egyszerűen működik: A (nevezzük admin-nak) letölt egy programot az imPcRemote oldalról, ezt elég egyszer megcsinálni. B (nevezzük user-nek) szintén letölt egy programot, és mindketten el is indítják a saját gépükön. User kap egy 9 jegyű kódot, ezt telefonon vagy neten közli admin-nal, aki ezt beírja és már látja is user képernyőjét! A kapcsolatot mindketten bármikor megszakíthatják.

Ez volt a program egyszerűbb, instant verziója. A professional verzió úgy működik, hogy user gépén elég egyszer telepíteni a megfelelő programot (ún. tálcaalkalmazást), és az admin bármikor (user külön engedélye nélkül is) fel tud csatlakozni a gépre, és tud rajta dolgozni (persze, csak ha be van kapcsolva és megy rajta a net). Vagyis tudsz dolgozni például az otthoni számítógépeden (amikor éppen nem vagy otthon), de akár egy másik országban lévő számítógépet is tudsz irányítani.

Kiválóan használható a program személyes vagy üzleti kapcsolattartásra is, elég hozzá egy közepes gyorsaságú internet kapcsolat. Ajánlom mindenkinek, próbáljátok ki!

Egy rövid bemutató videó a program használatáról (kinagyítható):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.