2011. április 15., péntek

Az egyik legnagyobb tavaszi futóesemény: Sárvár 12/24 órás futás

12 másodperccel a tavalyi rajt után, 
129-es rajtszámmal futok én

Szeretném bemutatni, az érdeklődőket pedig meghívni az egyik legnagyobb futótalálkozóra a környéken, a legendás sárvári 12 és 24 órás futásra.

Röviden a lényeg: a bátrak 12 órás egyéni versenyszámra, a még bátrabbak 24 órára vállalkozhatnak, és lehetséges a 12 órát négy fős váltócsapatban is teljesíteni. Ez tehát nem egy hagyományos futóverseny, ahol adott a táv, és az a kérdés, ki mennyi idő alatt futja le, hanem itt adott az időtartam, és ez alatt kell minél több km-t teljesíteni. Helyszín a vár körüli 1,03 km-es kör a sárvári belvárosban.

Az évek során a sárvári verseny az egyik legnagyobb (de ultrakörökben mindenképpen a legnagyobb) eseménnyé nőtte ki magát a hazai futóéletben. Futók százai zarándokolnak ide az ország minden tájáról, hogy próbára tegyék felkészültségüket. Én magam tavaly versenyeztem ott először, de felejthetetlen élmény marad az egyéniben teljesített 122,8 km és az ezzel elért második helyezés.

Idén még az eddigieknél is élénkebb az érdeklődés, rengeteg nevező jelentkezett, még a 24 órás számra is! Zalaegerszegről az Aszfaltszaggatóktól 19-en megyünk versenyezni, ebből négy váltócsapat, két 12 órás és egy 24 órás futó. Az egyik fiú váltócsapatban két Next tag is készülődik az eseményre (Korpa és jómagam személyében), ráadásul kiváló esélyekkel pályázunk a dobogós helyek valamelyikére! Célunk a 180 km-es összeredmény elérése.

Többen érdeklődtek a verseny iránt, ezért szerettem volna bemutatni pár mondatban. Melindáék és Manyiék is jelezték, hogy esetleg eljönnének az utolsó pár órára szurkolni, lehet hozzájuk csatlakozni, nem akármilyen élmény! Esetleg előtte egy sárvári fürdőzéssel egybekötve remek szombat délutáni program. Különben a verseny szombaton (április 16-án) délelött 10 órakor rajtol, és értelemszerűen este 10 órakor ér véget, a 24 órásoknak pedig majd csak vasárnap délelött 10-kor.További információk:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.