2011. április 15., péntek

Filmajánló: Árvák hercege

Nem túl könnyű Lasse Hallström nevét megjegyezni, azonban most már juszt is emlékezetembe vésem a svéd filmrendező becsületes nevét. Hiszen a Csokoládé után újabb remek filmet, ezúttal az Árvák hercege (The Cider House Rules) címűt láttuk tőle.

A történet egy árvaházban játszódik, remekül visszaadva annak sajátos, édesbús hangulatát. A rendező (hasonlóan a másik filmjéhez) itt is tökéletesen érez rá az egyszerre melankolikus és ugyanakkor mégis idilli világ bemutatására.

A főszereplő Homer Wells, aki maga is árva csecsemőként kerül az otthonba, és ott is marad. Az árvaház vezetője pártfogása alá veszi, és néhány év múlva Homer egy tiszta gondolkodású, becsületes szándékú, az orvostudományokhoz kiválóan értő fiatalemberként, de a bezártság okán némi naivitással éli a mindennapjait a házban. Mígnem aztán egy nap nekivág a nagyvilágnak, hogy felfedezze azt. "Apja" nehéz szívvel engedi el fogadott fiát, félti a tiszta szívű fiút a rideg világtól.

A film végére azonban kiderül, hogy Homer-t nem kell félteni: megállja a helyét a próbatételeken, és végül otthonra talál...

Szívmelengető történet, aki csak teheti, nézze meg! Ha még kell egy kis biztatás, felsorolom a három főszerepben remeklő színészek neveit: Charlize Theron, Michael Caine, Tobey Maguire.

1 megjegyzés:

  1. Na most még nagyobb kedvet érzek ahhoz, hogy megnézzem a filmet! Köszi az ajánlót Roli! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.