2011. június 22., szerda

Mit jelent nekem a Balaton?

Üdvözlet Mindenkinek!

Én annak a korosztálynak a részese vagyok, akinek a Balaton jelentette a nyarat, az önfeledt szórakozást,a  keretek nélküli felszabadulást, az alig nyaralási turnusig tartó szerelmeket. Bármilyen rendszer volt akkoriban, szüleim valami egyedi módon, minden évben megteremtették, hogy nem kevés időt tölthetünk el a MagyarTengernek nevezett helységnél. És valóban személy szerint én úgy emlékszem nem volt akkora vágyakozás az igazi Tenger elérésére, mint a 90-es évek közepén. Nekünk akkor teljesen megfelelt a Balaton! Tudom, hogy itt most ki lehet térni, hogy az Adria, meg az olasz tengerpart mit nyújt, de itt és most nem akarom kifejteni erről alkotott véleményemet. Amit a Balaton adott nagyon sokan tapasztalhattuk, hogy jó a közelében lenni, tervezhetünk pihenést, új barátokat szerezhetünk, és mindenki számára megfelelt! Elérhető volt diáknak, munkásnak, nem kellett felvenni kölcsönt, hogy egy hetet együtt töltsön a család. Személy szerint nekem nagyon sokat jelent a Balaton, lehet, hogy érzelmi alapon is, de nem bánom amit érzek, jól eső érzés minden megélt pillanatára gondolni! (A nyárhoz tartozik, hogy ugyanígy érzek a városi stranddal kapcsolatban is!)

5 megjegyzés:

 1. "Nekem a Balaton a riviéra...."
  Lacek, ebben teljesen egyetértek Veled! Én is imádom a Balatont, hiszen, ahogy írtad Balaton=gyermekkor, fiatalság, szabadság, nyár, barátok, táborozás... Örök emlék egy ember életében. Más, mint a tenger, ez annál több. Lángos illata is egyenlő a Balatonnal, meg a vizibicikli (meg nekem a strandkézi is, de ez az őrület kicsit később kezdődött, a 2000-es évek elején...)! Talán mi, akik az ország nyugati részén élünk, vagy esetleg itt, Zala megyében, még szerencsésebbek vagyunk, hiszen akár egy napra is "leugorhatunk" a Balcsira egyet fürdeni, strandolni, focizni, röpizni...
  Egy szóval: imádom a Balatont én is! :)

  Ja, és ha jól tudom, Neked Révfülöp a kedvenc helyed! :) Ott is töltöttem egy hetet egyik nyáron a Tesómmal, és a barátokkal! :)

  VálaszTörlés
 2. Maya!
  Nekem is volt eszembe amikor írtam,a sláger szövege.Köszi,a válaszodat a témában kapcsolatban,jó olvasni,Neked is hasonló élményeket nyújtott(nyújt).És igen a lángos,főtt kukorica,vízibicikli,gumimatrac.
  Tény, Révfülöp számomra sokat jelentő hely!

  VálaszTörlés
 3. Laci!
  "Nekem a Balaton a riviéra"
  Ez az első gondolat, és dallam, ami a Balaton hallatán eszembe jut. Nekem tényleg az volt. A szüleimmel és a tesómmal minden nyáron elmentünk Keszthelyre 2 hétre nyaralni. Apukám az Alugépnél dolgozott, és a cégnek ott volt nyaralója. Ahol ugyanazokkal az emberekkel, barátokkal találkoztunk egy évben egyszer, az ország minden részéről jöttek. Soha nem felejtem el az ott töltött napokat!!! Az illatokat!!! De jó nosztalgiázni:-) Anyukámmal nagyon sokszor beszélgetünk ezekről a napokról...Minden este közös sütögetés, halászlé főzés( az egész napi pecázás után, jólesett vacsira:-))tekézés, kártyázás, focizás, úszkálás, matracozás, VIZIBICIKLIZÉS és még sorolhatnám. Egyik tengerparti nyaralás sem sikerült olyanra, mint a gyermekkori balatoni nyár!!!! Sajnos az Alugép megszünésével azt a nyaralót is eladták, ledózerolták,és egy teljesen új LUXUS épület került a helyére:-((( Mindig elmegyek arra, ha Keszthelyen járok, és elképzelem azt a régi nyaralót.....és csak úgy jönnek elő az emlékek.....
  Laci! Nagyon kiváncsivá tettetek ezzel a Révfülöppel!

  VálaszTörlés
 4. Szia Melinda!
  Nagyszerű amit előhozott Belőled a nyaralás fel idézése,még vissza gondolni rá, is jó érzés! Neked Keszthely ami sok emléket jelent,nekem Révfülöp. Amikor ott lehetünk,majd átbeszéljük mennyire elégítette ki a kíváncsiságodat!Nálam senki sem várja jobban!

  VálaszTörlés
 5. ...és a gumimatrac, aminek az egyik fele piros, a másik meg kék, és sebtapaszt tettünk rá, ahol kilyukadt és még úgy is jó volt 2 nyáron át.... :) Szerintem mindenki tudja miről beszélek :)
  Mi több helyen is voltunk a Balcsin, de mindig ugyanazzal a családdal. Ja, és Alsóörsön tanultam meg járni állítólag... :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.