2011. július 11., hétfő

Mi történt hétvégén, merre jártunk?

Sziasztok!

Nem tudom másoknak hol telt, és miként sikerült a hétvége. Sokat gondoltam a Next csapat tagjaira, hogy Ti mivel töltöttétek e forró napokat. Én amit szeretnék megosztani Veletek, pénteken indult. Hosszú várakozás után átléphettük a belvárosi strand kapuit! Fiam a medence nyújtotta lehetőségek miatt, én pedig a nosztalgia jegyében. Talán több ilyen nap is adódik még, amikor feleségem hátra hagy mindenféle házimunkát, és Magának is megad egy kevés lazulást. A mozgás tekintetében sikerült megfelelőt alkotni, Bence a medence és a focipálya közt mozgott, én pedig végre játszhattam újból kispályás focit, 7 másik sporttárssal együtt.

Annyira a jól sikerült a péntek, hogy ebből felbuzdulva, szombaton is kimentünk Bencével a strandra. Jó volt látni, egyre többen jöttek ki mind a két napon! Sajnos feleségem akkor dolgozott. Fiam továbbra is az előző napon bejáratott útvonalon közlekedett, mi viszont társammal ketten ültünk a korláton, és fájdalmasan tapasztaltuk, nem fogjuk rúgni a labdát (állítólag győzött a ZTE edző meccs). 

Az idő végre kegyes volt az Emberekhez, mindenkit üldözött a kánikula, minket vasárnap egészen Balatonfenyvesig. Ekkor, feleségem munkatársával, és az Ő barátjával próbáltuk megtalálni a megfelelő árnyékot. A Balaton minőségét inkább nem vázolom, hőmérsékletre viszont elfogadható. Aznap megint időutazásban volt részem: ennyi strandolót nem tudom mikor láttam! Továbbá az is örvendetes volt számomra, 99%-ban Magyar szót hallottam! A tartalmas napot többnyire Bence jóvoltából, vízben töltöttük, és a nap végére úgy éreztem Kemény Dénes tanítványai vagyunk. Ennyi vízilabdázást, fejelgetést sok éve nem sikerült megteremteni! Eredménye is volt a sok vízben mozgásnak, másnap integetni nem igazán tudtam volna, ha nincs az a folyadék amivel megelőzhetem mindezt! 

Mindent egybe vetve remekül sikerült e három nap, mindegyikünk jól érezte magát, megfelelő élményekkel gazdagodtunk! Kinek merre sikerült kivédeni a magas hőmérsékletet?

4 megjegyzés:

 1. Lacek!
  Nem csodálom, hogy mindhárom nap a strandra menekültetek, Magyarországon rég nem látott kánikula volt a hétvégén.
  Nekem kicsit más jellegű programom volt szombaton, tekintettel a közelgő versenyre minden hétvégén kell csinálnom egy hosszú edzést. Így 35 fokban a szinte olvadó aszfalton küzdöttem négy és fél órát, miközben 45 km-t futottam összesen. Közben nem kevesen nézhettek bolondnak a légkondis autókból... :)
  Vasárnap aztán Timivel már mi is a fürdést választottuk, méghozzá a pusztaszentlászlói Aqua Barbara termálstrandon. Remek volt, ajánlom mindenkinek!
  Roli

  VálaszTörlés
 2. Roli!
  A futásodat a közelgő verseny miatt megértem,irigyelni viszont nem foglak!Annak viszont örülők,hogy Ti is tudtatok együtt tölteni egy napot!Barátaim mondták,hogy milyen barátságos hely a Pusztaszentlászlói strand,gondolom Nektek is jó élményeket adott!
  Amint írtad,ajánlód mindenkinek,következő Next programként...?
  Elviselhető napokat kívánok mindenkinek!

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok!
  Laci, felidézted a városi strand igazi hangulatát. Köszi :)
  Én is a vízpartra kormányoztam, mert természetesen bicikliztünk, Gersekarátra. Nincs túl messze és ebben a kánikulában épp kellemes táv volt. Persze hasonlóan Rolihoz, én meg is kaptam a "finom biztatást" előtte és utána is ... :) De hát nem lehet elégszer kihasználni, ha végre jó idő van, így vasárnap is nyeregbe pattantam, de igaz akkor a montimmal kirándultunk a csácsi dombokhoz, ott valamivel több volt az árnyék.
  Kriszta

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!
  Én hétvégén egy "extrém sportot" próbáltam ki a nagy kánikulában, neve heveny mandulagyulladás :-) Hogy hol szedtem össze, nem tudom, de sikerült.
  Jó olvasni a városi strandról, rengeteg időt töltöttünk ott az edzőtársakkal, barátokkal. A sok ugrálás a medencébe, a tuják közül nekifutva és a startkőről dobbantva. Na meg a várakozás, hogy kihívhassuk a győztest, vagy egy tengó partira, vagy egy focimeccsre. Szép idők voltak!

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.