2011. augusztus 4., csütörtök

Döbbenetes hír Amerikából!

Szerdán olvastam a napi lapban, hogy az Egyesült Államokban megszüntetik a folyó kézírást! Ahogyan a cikk alatt elhangzott egy szakértőtől, megdöbbentette a kézírás beszüntetése, és én magam is együtt értek vele, és véleményével. Nem vagyok leragadó típus, próbálok a legjobb tudásom szerint haladni a technikával, ez a cikk viszont elég erősen a sorok mellé ragasztott! Valószínűleg az évfolyamomból adódó, hogy foglalkoztat a hír, de gondolni sem mertem volna, hogy napjaink híre lesz e cikk! Biztos a megélt évek miatt találom furcsának (igaz a suli is régen volt!), hogy vannak tanulók akik annak örülnek, hogy bevihették órára a laptopot. Az órák alatti cetlizést, miként oldják meg? Újabb olyan infó számomra, amiről az jut eszembe, hogy valami kigurult abból a megélt életzsákból amit hordok magammal. Életkorunk szakaszában írt levelek, múzeumi tárgy lesz? Bízom benne, nem vesszük át ezt a példát Amerikától, mert elvennék a fejlődő generációtól a fejlődést, és bőven ráérünk még, hogy gépek irányítsanak bennünket és Életünket!

1 megjegyzés:

 1. Első olvasásra engem is nagyon megdöbbentett a hír. De aztán sokat gondolkodtam rajta, és több megnyugtató gondolat is eszembe jutott:
  - Remélhetőleg azért nem lesz általános, és a családok többségében lesz rá igény, h gyermeküknek átadják ezt a tudást vmilyen formában.
  - Nem is gondolnánk, milyen magas az analfabetizmus aránya jelenleg is nemcsak Amerikában, de Magyarországon is (egyszer láttam róla egy statisztikát).
  - Ha kicsit nehezen is, de végül azért el lehet képzelni egy életet a mai modern világban kézírás nélkül. Én ugyan le nem mondanék róla, de valószínűleg azért el lehet valahogy boldogulni nélküle...
  Roli

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.