2011. december 2., péntek

Mézeskalács

Sziasztok! 

Hoztam egy finom - és egészséges - mézeskalácsreceptet, se glutén, se cukor, se laktóz. Kellemes adventezést kívánok mindenkinek! 

12 dkg agavé szirup/nyírfacukor (vagy ki mit használ, mi van otthon)
12 dkg biomargarin (bioboltokban kapható, vaj állagú növényi készítmény)
3 tojásfehérje
2 kanál citromlé
50 dkg liszt (azonos arányban rizsliszt,kukoricakeményítő, kukoricaliszt, hajdinaliszt)
1 kiskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Felmelegítjük a szirupot/cukrot a biomargarinnal, majd hűlni hagyjuk. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a citromlét, majd a margarinos masszát. Egy másik tálban összekeverjük a liszteket a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel, majd a szirupos keverékhez adjuk. Jól összegyúrjuk a tésztát, lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm magasra, formákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
Előmelegített sütőben, 3-4-es fokozaton kb. 10 perc alatt barnára sütjük őket.

Jó étvágyat :)
Reni

1 megjegyzés:

  1. Reni,
    igazán köszönjük, nekem már a kép látványa is meghozta az étvágyamat! :)
    Roli

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.