2010. december 10., péntek

Bemutatkozás: Sebestyénné Gyuk Marianna


Sziasztok Fiatalok!


Ha ez neked jelent valamit: Személyiségtípusom: békés FLEGMATIKUS- szangvinikus keverék. MBTI- személyiségteszt alapján: INFP "gyógyító" Megnézheted ez mit jelent: http://mbti.tarhely.biz/tipusok/nf/infp/jellemzes


Szeretetnyelvem: az igazi együttlét = MINŐSÉGI IDŐ. -(ha ismerd a személyiségtípusokat, ezzel sokat elárultam magamról, ha nem érdemes olvasnod róla. - ezzel a tudással könnyebb eligazodni az emberek között.)


Ha gondolod, szívesen ajánlok könyveket: Íme, néhány: ami nekem alap mű: Gary Chapman: A szerelem pszichológiája. Florace Littauer: Személyiségünk rejtett tartalékai. Skip Ross-Carole C. Carson: Dinamikus élet. (Network Twentyone Hungary kiadó) Brian Tracy: Maximális teljesítmény. (Bagolyvár könyvkiadó) Nagyon érdekel a személyiségfejlesztő pszichológia (Gery Chapman, Ross Cambell, Skip Ross, Brian Tracy, Florece Littauer, Bert Hellinger….)


Tudok ajánlani egy honlapot is, ami segít megismerned önmagad és eligazodni az emberek között: http://mbti.tarhely.biz/tesztek/


Védőnő vagyok (imádom a munkám): kapcsolatokat építek ki másokkal, és segítek, ha szükség van rám.


Ha tehetem személyiségfejlesztő könyveket olvasok, és képzem önmagam minden lehetséges módon. Szeretek túrázni, síelni, és kapcsolatokat építeni másokkal. ADNI, SZERETNI, SZOLGÁLNI, SEGÍTENI, BÁTORÍTANI, FELEMELNI, ÉRTÉKET ADNI. - szerintem ezért létezünk


Hiszem, hogy a kapcsolataink négy félék lehetnek: hozzánk adhatnak valamit (építhetnek), vagy kivehetnek belőlünk (rombolhatják az énképünk) . Megsokszorozhatnak (értéket adnak, jobb emberré tesznek, felépítenek, többé válunk általa), vagy elosztanak (összetörnek) Hiszem, hogy rajtunk áll, a mi felelősségünk (egyénenként), mit kezdünk az életünkkel.


Hiszem, hogy életem teljességét a kapcsolataim, döntéseim, és tapasztalataim határozzák meg.


Hiszem, az élet élményét keressük: az élet túl rövid, hogy halogassunk, búslakodjunk, aggódjunk a megjelenésünk miatt, akarjuk a lehetetlent. Másrészt az élet elég hosszú ahhoz, hogy kiélvezzük az ízeket, illendően viselkedjünk, kimondjuk, amit gondolunk, bolondul szerelmesek legyünk, félúton találkozzunk valakivel és a magasztos dolgokat kutassuk.)


Néhány éve hoztam néhány döntést, ami szerint élek, amit: jó, ha tudsz rólam ezek vezérelvek az életemben.


Eldöntöttem:
Tizennégy éve együtt :)
1.-Folyamatosan fejlesztem a személyiségemet, amíg csak élek. (amit nem hoztam létre azt nem tudom irányítani)
2.-Első perctől adni és szolgálni fogok, (nem várom meg, amíg én kapok egy kapcsolattól, nem várok amíg rá nem jövök arra mi az ami nekem való, egyszerűen csak elkezdek adni)
3.- A helyzettől függetlenül nagyszerű lesz az attitűdöm (az élet olyan amilyen, és nem olyan amilyennek lennie kéne, csak az számít, hogyan bánsz vele. Az élet kemény nem könnyű, csak az számít, hogyan reagálok)
4.-Törődni fogok a családommal
5.-Ki akarom érdemelni mások tiszteletét és értéket akarok adni másoknak.
6.-Az életet teljességében akarom megélni. (elhatároztam, hogy ezt fogom tenni), addig akarok élni amíg meg nem halok.)
7.- Szavakkal és tettekkel kifejezem a hálámat.


"Minden ember legmélyebb érzelmi szükséglete, hogy szeressen, és viszont szeressék. Ha érezzük mások szeretetét, képessé vállunk a bennünk rejlő lehetőségek kibontakoztatására, ennek hiányában csupán a túlélésért küzdünk." Gery Chapman  4 megjegyzés:

  1. Mariann, köszönjük a kedves bemutatkozást! A személyiségfejlesztéssel nem vagy egyedül ebben a csapatban, Tracy könyvét például sokan olvastuk, nekem is az egyik kedvencem! :)
   Remélem, hamarosan személyesen is megismerhetünk Téged!

   VálaszTörlés
  2. Igen, én is ugyan azt tudom monadni, amit Roli, imádjuk ezeket a könyveket! Bár van közte olyan is, amit még nem ismerek, de igyekszem elolvasni, hiszen az ilyen könyveket nagyon szeretem én is! :)

   VálaszTörlés
  3. Szia Mariann!
   Nagyon örülök, hogy egy védőnő is került a csapatba! Nagyon szerettem volna azt a szakmát tanulni, de szakápoló lettem. Sőt azóta fog. asszisztens, most pedig már dentálhigiénikusként is dolgozom! Nagyon szeretem a gyerekeket, sajnos nekem még nincs, de remélem hamarosan lesz, és akkor biztosan sokat fogok kérdezgetni .....

   VálaszTörlés
  4. Szia Marianna! Látom folyamatosan bővíted a bemutatkozódat és nekem nagyon tetszik! Nekünk is sokat adtál, adsz a mai napig védőnői, baráti tanácsaiddal. Bátorítasz minket, és ez nagyban segít engem abban, hogy jobb és még jobb édesanya lehessek! Köszönöm a eddigi és a további törődést, amit kapunk Tőled. Mindig szeretettel gondolunk Rád! Maya és Flóri :)

   VálaszTörlés

  Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.