2010. december 3., péntek

Halló, itt Arizona!


Kezdeményezésünkkel (a nyitott gondolkodású fiatalok összefogására vonatkozóan) szerencsére nagyon sokan szimpatizálnak nem csak a megcélzott korosztályon belül, hanem azon kívül is. Magyarországon is számos "támogatónk" van, aki biztatással, jó tanácsokkal, esetleg értékes kapcsolatainak latba vetésével segítette eddig is, és vélhetően a jövőben is segíti majd csapatunk megerősödését. Természetesen minden szívből jövő támogatást hálásan fogadunk, és majd igyekszünk idővel mindenkinek méltó módon kifejezni köszönetünket is.

Ezúttal egy tengerentúli üzletembert szeretnénk bemutatni, aki az első pillanattól fogva bátorította és pártfogolta a törekvéseinket. Háttérbe húzódva, de szinte atyai gondoskodással figyel bennünket, ha jó szóra vagy tanácsra van szükségünk, mindig fordulhatunk hozzá, a nyelvi nehézségek okán egyelőre az én tolmácsolásomon keresztül.

Egy korábbi kép Mack-ről, illetve egy a csapatról a tegnapi beszélgetés közben.
Beültünk egy kupacba, hogy mindannyiunkat mutasson a webkamera :)
Mack Atkinson egy sikeres amerikai üzletember, akire én személy szerint nem csak a kiemelkedő üzleti eredményei okán nézek fel, hanem mélyen tisztelem emberi tulajdonságai, közvetlen, barátságos személyisége miatt is. Az egész világot évente többször körbeutazza, hol Ausztráliából, hol valahonnan Európából, hol valahonnan az Egyesült Állomokból válaszol az emailjeimre. Magyarországon is sok ezer partnere van, és közülük is nagyon sokkal személyes kapcsolatot ápol. Ennek ellenére mindig amikor találkozunk, boldogan siet felém, hogy üdvözöljön, érdeklődjön a legutóbbi futóverseny eredményeimről, stb.

Csütörtök este 8 órakor első ízben került sor Skype beszélgetésre Mack és az egerszegi csoport között. Az én tolmácsolásomnak köszönhetően kissé elhúzódott a beszélgetés, de úgy éreztük, nagyon gyorsan elrepült a valamivel több, mint egy óra. Szót ejtettünk a célokról általánosságban és a konkrétumok szintjén is, megvitattunk néhány aktuális kérdést, rögzítettünk néhány közös feladatot a jövőre vonatkozóan, egyben megbeszéltük azt is, hogy rendszeressé tesszük majd a hasonló alkalmakat. Mack nagyon boldog volt, hogy végre lehetősége volt ilyen módon a csoporttal való megismerkedésre, és maximális támogatásáról biztosított bennünk a jövőt illetően is!

A Skype segítségével mindvégig tisztán értettük egymás szavát, sőt a webkamerák használatával többnyire láttuk is egymás gesztusait. Lám, a technikai fejlődésnek köszönhetően ma már csakugyan milyen kicsi lett a világ, pillanatok alatt élő kapcsolatot lehet létesíteni Tucson (Arizona állam) és Zalaegerszeg között! Hát akkor használjuk ki ezt is a baráti és üzleti kapcsolataink építésére és ápolására!

2 megjegyzés:

  1. Zalaegerszeg-Arizona! Csapatunk nagy érdeklődéssel vette célba Roliék otthonát,mert nem mindennapi vendég érkezett! A technika segítségével a nappaliban találkozhattunk Mac Atkinson üzletemberrel.A skype adta lehetőséggel,nagyon határozott támogatást,megértést kaptunk.Gondolom nem vagyok egyedül azzal,hogy nagyon hasznos tanácsokat alkalmazhatunk,amit remélhetőleg nem sokára magyarul is feldolgozhatunk!Remek csütörtök esti program volt!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon izgalmas volt Mack Atkinson-nal a beszélgetés! Jó érzés, hogy ennyire szívén viseli a sorsunkat, és hogy támogatja csapatunk összefogását. Remélem lesz még ilyenre alkalom, és talán legközelebb már a többi fiatal csapat, más kontinensről is csatlakozik a skype-os "konferenciánkhoz"! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.