2010. december 1., szerda

Várom a véleményetek!


Kedves Fiatalok!

Abban a témában lennék kíváncsi a véleményetekre, meglátásaitokra, hogy mi alapján választatok a kis üzletek közül, meghatározott profil szerint. Mennyire fontos számotokra a készlet egyedisége, a választék, az eladó személye, az üzlet miliője, berendezései, technikai háttere, az újítások, mik a kényelmi szempontjaitok, mi az, amit esetleg eddig (szinte) mindenhonnét hiányoltatok?

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a közeljövőben a családommal szeretnénk egy kis ajándék és virág jellegű boltot nyitni Söjtörön, és ennek az ügynek egyébként Roli is nagy támogatója.:) Kíváncsi lennék hozzászólásaitokra, különösen ebben a profilban.

Ha általánosságban írtok a kis boltokról, azt is hálásan megköszönném, illetve ennek bizonyára mások is örülnének, hiszen hasznát vennék, akik ilyen vállalkozáson törik a fejüket, vagy akár már bele is kezdtek.

Hálásan köszönök minden megjegyzést!

2 megjegyzés:

  1. Pár éve hallottam egy érdekes elemzést a kereskedelmi formák jövőjéről, majd írok róla egyszer egy részletesebb bejegyzést. A lényeg, hogy a kiskereskedelem csak akkor lehet versenyképes a nagy multikkal szemben, ha olyasmit tud nyújtani, amit azok a méretükből fakadó rugalmatlanságból adódóan nem képesek kínálni: emberi törődést, személyes odafigyelést, speciális igények kielégítését, különleges választékot. Elvileg az igény ezekre megvan a szélesebb közönségben (bár kétségkívül fejleszthető még, hogy finoman fogalmazzak), tehát az esély adott. Hajrá!

    VálaszTörlés
  2. Timi! Amikor bevillant,hogy üzletet akarsz nyitni,az az érzés soha ne hagyjon el,mert az az indítókulcs!Én mindenképpen támogatom az ötletet! Saját szülő helyeden,ott ahol mindenkit ismersz,és a lakók is Téged, ez a nagy lehetőség esélye.Önálló személy,aki barátságos,készséges a kiszolgálásban,szakértője amit készített és eladásra kínál, TE vagy,és én ilyen üzleteket keresek.Hazánkban lehessünk kreatívak,bátrak,és ha van ötletünk akkor lehetőségünk is legyen megvalósítani! E dolgokat nem tudja a multi,és ilyen kiszolgálóból-mint amilyen TE-van nagyon kevés! Vannak nem kevesen,akikből hiányoznak az előbb felsoroltak,mégis a pult mögött vannak,de lehet,hogy soha nem jutnak, saját megvalósításhoz.Ne hallgass a falú irigyeire,de ha mégis meghallod,az csak erősít! Előre a sikeres vállalkozásra! Sok erőt,kitartást,ötleteket kívánok!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.