2011. január 29., szombat

Vasárnapi kikapcsolódás: síelés
Mönichirchen osztrák városka, amely a síelést kedvelőknek is otthont ad 1-1 napra vagy akár több időre is. Zalaegerszegről másfél óra utazásra van. Kőszegtől ÉNY-i irányban fekszik. Legmagasabb pontja, ahonnan "csúszni" lehet 1450 m. Itt voltunk a múlt hétvégén.

Síeltünk már máskor is itt, így nem volt ismeretlen a pálya. Most gyermekeimmel és apukámmal voltam. Kevesebben voltak a szokottnál és gyönyörű időt fogtunk ki. Bár az internetes előrejelzés nem kecsegtetett jóval, mi mégis bátran nekiindultunk, és elhatároztuk, hogy jól fogjuk érezni magunkat. Bejött.

Hidegnek hideg volt és a szél is fújt ( főleg a felvonón volt huzatos), de a napsütés, a friss levegő, a természet nyújtotta látvány, illetve az abból áradó pozitív energia feledtetni tudta velünk a hideget. Persze jó melegen is beöltöztünk. :-)

A síelés egyre jobban ment mindenkinek: apa már profi, a gyerekek bátorságuknak köszönhették sikereiket, én meg a kitartásomnak. Persze be voltam t...ojva, amikor egy olyan piros (közepes nehézségű) pályán jöttünk le amin még soha. Jeges volt és meredek, nem láttuk a tetőről a pálya alját. A végére nagyon belejöttünk, élvezetes nap volt.

Azért ajánlom mindenkinek ezt a helyet síelésre, mert azok is élvezhetik akik már jól síelnek és azoknak is jó, akik most ismerkednek ezzel a sportággal. A könnyű pálya, amit kék pályának hívunk, nagyon hosszú és enyhén lejtős, pont alkalmas tanulásra kicsiknek is és nagyoknak is.

Szinte csak négy üléses felvonók vannak, ami azért jó, mert amíg megyünk vissza a hegytetőre addig pihenhetünk. Ellentétben a korongos és csákányos felvonókkal szemben, ahol sítalpakon csúszunk felfelé, és az elég megterhelő az izmoknak.


Szóval a 6 órás síelésben kellemesen elfáradtunk, de hála a Sunbreeze olajnak, a Forcsinak, a Sportcaps-nek és társainak másnap semmilyen fizikai fáradságot nem éreztünk. Frissen mentünk másnap suliba, és munkába.

Ha tehetitek próbáljátok ki! : )))


2 megjegyzés:

  1. Cilikém kicsit irigykedem, én még soha nem sieltem,bevallom félek tőle.
    Zoli is itt sielt párszor ő nagyon szereti,ha tehetné többször is menne. Ügyesek vagytok, de én egyenlőre maradok a tornánál.

    VálaszTörlés
  2. Ügyesek vagytok Cilcsi! Hajrá! Jövőre én is megyek ám! :) Van még fénykép??

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.