2011. február 10., csütörtök

Magyar találkozó Bécsben

A közelmúltban egyik hétvégén (sajnos éppen ütközött a program az Alapítványi bállal, amire így nem tudtunk elmenni) Bécsben töltöttünk egy fél napot Timivel. Egy nagyobb társasággal voltunk, többen vittek fényképezőt, így bőven készültek képek, de egyelőre még nem jutottak el hozzám. Amint lesz néhány kép, elérhetővé fogom tenni ebből az írásból.

Civil szervezetek kezdeményezésére jött létre a nap, az ő képviselőikkel utaztunk egy kisbuszban, söjtöri indulással. Kellemes soproni ebéd után kora délután értünk az osztrák fővárosba, ahol azonnal az ottani magyar közösség főhadiszállását kerestük fel. Kezdetét is vették a programok, eszperantó nyelvű konferenciával és közös vidám énekléssel. Ezután a társaság nagy részének jutott egy kis szabadidő, Timivel ezt felhasználtuk egy kis csavargásra a városban. Egy kis Duna parti séta és a Stephansdom meglátogatása fért bele az időbe.

Aztán folytatódtak tovább a programok, immár egy szélesebb körű rendezvénnyel: az ottani magyar közösség gyülekezett össze egy közös estére. Kiváló alkalom volt kapcsolatápolásra, a lakoma és a népzenei műsor pedig nagyszerű hangulatot és éjszakába nyúló dínomdánomot eredményezett.

Hazafelé indulva aztán gyönyörködhettünk még a főváros éjszakai fényében, gyönyörű város Bécs!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.