2011. május 7., szombat

Nagy csapattal a Kis-Balatonon!


A tavalyi jól sikerült kirándulások (Zalalövői bringatúra, Kirándulás és gokart) után nagy várakozás előzte meg a legnagyobb tavaszi eseményünket, a május 7-re meghirdetett Kis-Balaton napot.

Ennek megfelelően népes társaság gyűlt össze a Helikon utcában 9 órakor. Judit, Bence, Cili, Lili, Patrik, Marica, Petra, Mariann, Melinda, Maya, kis Miki, Miki, Melinda, Kevin, Szabi, Bence, Laci, Enikő, Fruzsi, Anita, Kriszta, Manyi, Petya és Roli: ez bizony 24 fő. A csapathoz az első állomáson, a kápolnapusztai bivalyrezervátumnál csatlakozott még Kinga és András. Ha még Pizsit is ideszámoljuk (és miért ne számolnánk), akkor megkapjuk, hogy 27-en választottuk ezen a napon a Next Generation programját!

És milyen jól tettük! Megpróbálom felidézni a nap friss élményeit.

Első állomásunkra, a bivalyrezervátumba Kingának köszönhetően nagyon könnyen bejutottunk. A kiállítás megtekintése után nekivágtunk a "vadon" felfedezésének is. Egy balul sikerült tekézés után találkoztunk a kecskével, aki boldogan fogadott el tőlünk mindenféle ennivalót. Mindenki barátságosan közelített felé (én például "a két kecskeszakállas" apropóján egészen a közös kép készítéséig merészkedtem), kivéve Pizsit, aki egy-két határozott, férfias morrantással jelezte a kecskének: ő bizony nem tréfál. A baj csak akkor kezdődött, amikor a két szamár kinézte magának Pizsit játszópajtásnak :-) Szégyen a futás, de hasznos: szegény Pizsi fejvesztett iszkolását az egész csapat hangos hahotázással jutalmazta... Továbbsétálva aztán megfigyelhettük a nagyobb állatok, a szürkemarhák és a bivalyok élőhelyét is (ebben egy hatalmas kilátó is segítségünkre volt), majd magukat az érintett állatokat is, amint éppen déli sziesztájukat tartották.

Második programpontként a Kányavári-szigetre váltottunk egy órás parkolójegyet (végül alig csúsztunk ki belőle :D ). Amikor végigsétáltam az autósoron, nem vettem észre, hogy egy idegen járgány is közénk keveredett, így hajszálhíján nekik is kiadtam az ukázt, hogy figyeljenek oda, és egy órás jegyet vegyenek :) A hídon átkelés és csoportkép készítés után a parton (pontosabban a Búbos vöcsök tanösvényen) haladva körbejártuk a fél szigetet, és közben egy nagy tisztáson tartottunk pihenőt. Igazi piknikhangulat uralkodott, egész nap csodálatos kirándulóidőben volt részünk, gyönyörű volt a táj, remek a társaság, kitűnően éreztük magunkat!

Mivel még mindig messze volt az este, átautóztunk a Zalavár melletti Kis-Balaton házhoz. Itt is bőven volt felfedeznivaló: régi templomromok és ásatásnyomok, ezer éves megyének készült emlékmű, vizi játszótér. Aztán a gyerekeknek foci, a többieknek séta következett a part menti biciklisúton. A végére már egy kicsit elfáradva, de a nap élményeitől feltöltődve még egy kis kupaktanács következett. Mivel azért már közeledett az este, hat óra után elbúcsúztunk egymástól és ki-ki hazafelé indult. Egy apró technikai nehézség is felmerült, nevezetesen: a legvégére 16-an maradtunk 3 autóra, de természetesen megoldódott az ügy.

Összességében egy csodálatos napon vagyunk túl! Köszönet érte minden résztvevőnek, de közülük is hadd emeljük ki Cilit és Kingát, akik a legaktívabb szerepet játszották a programok kitalálásában és megszervezésében! Mivel számtalan további ötlet és terv (és igény) merült fel hasonló alkalmakra, ezért maradjunk annyiban: folyt. köv.

Érdemes a nap eseményeit képeken is feleleveníteni (akinek még vannak fotói, várom a címüket):

Kriszta (204 db) Képek - Diavetítés
Melinda (93 db) Képek - Diavetítés
Cili (70 db) Képek - Diavetítés
Mariann (151 db) Képek - Diavetítés
Roli (54 db) Képek - Diavetítés (feliratokkal)

6 megjegyzés:

 1. Sziasztok!
  Elsősorban Szabolcsnak szeretném megköszönni,hogy befértünk az utazás alkalmával!Bence és én is nagyszerűen éreztünk magunkat,felejthetetlen élményeket szereztünk!Sokat meséltünk Anikónak a napról,és a képeket látva elhiszi,hogy milyen szuper volt a tegnapi kirándulás!Mekkora szerencsénk volt,hogy nem ilyen idő volt tegnap,mint ma!Minden adott volt a sikeres túrához,remélem senki nem bánta meg a részvételt!
  Bőséges jót Mindenkinek! Sziasztok!

  VálaszTörlés
 2. Csodálatos kirándulás volt egy nagyszerű csapattal! És milyen nagy szerencse, hogy ilyen szép időnk volt!
  Köszönjük Kinga és Cilcsi a szervezést! :)
  Maya

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok!
  Én is szeretném megköszönni a Kingának és Cilinek a program szervezését és ráadásul kitűnő, igazi kiránduló időnk volt tényleg! :) Lehet, ez is nekik volt köszönhető :)
  Az idei első nagy közös kirándulásunk igazán tartalmasra sikeredett, a képek mind-mind erről árulkodnak. Annak külön örülök, hogy ilyen sokan együtt tölthettük ezt a napot, mi nagyon jól éreztük magunkat, bár a „hajráról” lemaradtunk, mert várt ránk egy kora esti program még. Pizsi kifejezetten a nap hőse volt, kitartóan követett mindenhova mindannyiunkat, nem kis teljesítmény az ő „kategóriájában!
  Nekem most vasárnap két programom is elmaradt. :) Először a spinning-maraton, technikai okok miatt, aztán az e helyett tervezett kerékpártúrám a zord időjárás miatt :) … még szerencse, hogy a szombat legalább ilyen klasszul sikerült együtt :)
  Már várom a következő programtervet ... folyt. köv. :)
  Kriszta

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!
  Mi is nagyon jól éreztük magunkat Kevinnel és Szabival. Köszönjük Kinga és Cili!
  Laci! Nagyon szívesen! Máskor is!!!! Bence utolsó kacaja még mindig a fülemben cseng. Nagyon aranyos, igazi szívből jövő nevetés....(uhhu...uhhu:-)))))
  Nagyon jó társaság, gyönyörű idő, csodaszép hely, madárcsicsergés, FORCSI......mi kell ennél több egy (aktív)pihenős naphoz?????
  Nagyon várom a következő programot...
  Melinda

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok!
  Örülök neki, hogy mindenki jól érezte magát ezen a szép kiránduláson! Valóban nagyon kegyes volt hozzánk az időjárás. Kriszta : igen a jó időt is mi rendeltük meg, protekciónk van odafönn! :)hi-hi. Na jó nem , ez Rolinak köszönhető, nagyon jól összejött a lobbizása erre a napra.:) Úgy gondolom, hogy a gyönyörű időt "ajándékba kaptuk", tudjátok sok jó ember egy helyen, egy időben...
  Én külön köszönöm Kingának a túravezetését, szerintem nagyon megemelte a kirándulásunk élményét. Köszi: Kinga!!!!
  Örülök, hogy sokan voltunk:fiatalok és még fiatalabbak is. Pizsi a nap végére teljesen kidőlt, hazafelé már el is aludt az autóban.
  Kívánom magunknak, hogy minden közös programunk ezután is ilyen fantasztikusan teljen!!!
  Cilcsi

  VálaszTörlés
 6. Sziasztok!
  Mi is nagyon jól éreztük magunkat Bence fiammal.
  Bár a nap nehezen indult, ő versenyre akart menni,de végül én győztem. Csodás időnk volt, mesés helyeken jártunk,egy jó csapattal.Kellemesen elfáradtunk a nap végére.Izgatottan várjuk a folytatást.Köszönet Cilinek és Kingának a szervezésért.

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.