2011. július 14., csütörtök

100 km lefutására készülök...


Az úgynevezett ultramaratoni (azaz 42 km-nél hosszabb távú) futásban öt különböző számban hirdetnek országos bajnokságot minden évben: 50 km-en, 6 órán, 100 km-en, 12 órán és 24 órán.

Idén lakóhelyem, Zalaegerszeg ad otthont a 100 km-es ob-nek augusztus 6-án, így érthetően nagy izgalommal készülök a megmérettetésre. A verseny különlegessége, hogy a várható nagy meleg miatt éjszaka futunk, vagyis a rajt este 8-kor lesz, és a leggyorsabbak minden bizonnyal már célba is érnek a másnap hajnali napfelkelte előtt. A verseny weboldala:Úgy ítélem meg, hogy óriási előnyöm van a mezőnyhöz képest azzal, hogy a Sunrider termékeit fogyasztom hosszú évek óta. A stabil, biztonságos edzés és fejlődés mellett magán a versenyen is hatalmas plusz, hogy tiszta, természetes táplálékokkal oldom meg az elégetett energia (egy ekkora távon mintegy 9-10 ezer kcal) folyamatos pótlását. Rengeteg ultrafutó panaszkodik visszatérő gyomorpanaszokra, hasmenésre, hányingerre a versenyek során, én amikor Sunrider termékekkel frissítettem, soha nem volt ilyen problémám.

A felkészülés során elsősorban a Calli, Fortune, Nuplus, Sunbar, Vitashake, Evergreen és Sport Caps termékeket fogyasztom, magán a versenyen bevetésre kerül még az Electrosport és a Sunbreeze is!

Egy ekkora távon sok mindennek össze kell jönnie egy sikeres versenyhez, egy egészen apró hiba, sérülés is végzetes lehet, így még a legrutinosabb versenyzők sem vehetik biztosra még csak a célbaérkezést sem (sokat mondó adat, hogy még a világbajnokságon is 80% alatt volt a távot sikeresen teljesítők aránya). Így illik szerénynek lenni a célok megfogalmazásakor: arra fogok törekedni, hogy egy okos, taktikus versenyzéssel megjavítsam az egyéni csúcsomat, és a hazai szurkolók előtt 8 órán belül teljesítsem a távot. Ha ez sikerül, akkor minden esélyem megvan arra, hogy javítsak a tavalyi versenyen elért 6. helyezésemen, és akár dobogóra állhassak a magyar bajnokságon.

Rajtam kívül egy másik Next tagnak, Timi menyasszonyomnak is lehet majd szurkolni a helyszínen, hiszen egy négy fős váltó tagjaként 25 km-t fog futni szombaton éjjel. Jujj, de nagyon büszke leszek rá!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.