2010. december 8., szerda

Kellemes kis délelőtti mozgásként: fallabda

Sziasztok!

Az időjárásról nehéz pozitívumot írni, eléggé borongós hangulatát mutatja a délelőtt. Szerencsére a délelőtti sportolást nem tudja veszélyeztetni, mert a fallabda kifejezetten teremsport. Melindával kisebb kihagyás után, ma ismét ütőt ragadtunk. A saját érzésem, hogy hiányzott, és nem véletlenül vártam már az újbóli játék lehetőségét. Szoros játszmákat sikerült alakítanunk, és megmozgathattuk végtagjainkat. Éreztem milyen jól esik szervezetemnek a mozgás, várom a következő szerdát, talán a folyamatosságot jobban be tudjuk tartani! A játék után már nem bántam annyira, hogy szakad az eső! Mindenkinek jó napot kívánok!

3 megjegyzés:

 1. Sziasztok!
  Laci! Nekem is nagyon jól esett a reggeli mozgás! Nagyon megéreztem a több hetes kihagyást, a végére viszont elég jól belemelegedtem.

  Kicsit részletezném mi is a fallabda....

  Squash (fallabda) Története

  A fallabda, a londoni Harrow schoolban alakult ki 1830 táján.Az elnevezés \"squash\",angolul a következőket jelenti:szétlapít, összeprésel, valamint plattyan tottyan - vagyis a puha labda \"viselkedésére\" ,az általa keltett hangeffektusra utal.

  Squash Fogalma

  A squash vagy fallabda teniszben használatoshoz hasonló ütőkkel és gumilabdával, erre a célra kialakított teremben játszott sprotág. Általában két játékos játssza,de páros mérkőzések esetén négyen vannak a pályán. A pálya 9,75 m széles és 6,4 m hosszú.

  Hatása

  Fél óra fallabdázás hatására jelentős terhelésnek tesszük ki szervezetünk egészét. Egy dinamikus, anaerob állóképességet, gyorsaságot, robbanékonyságot és jó technikai tudást igénylő sportágról van szó, amely igen jelentősen megdolgoztatja a szív-érrendszert és az anyagcserét is.

  VálaszTörlés
 2. Egyszer én is játszottam öcsémmel még sok-sok évvel korábban, való igaz, hogy igencsak megmozgatja az embert. A vállamban, karomban lett is izomláz másnapra! :)

  VálaszTörlés
 3. Én is kipróbálnám egyszer,kiváncsi lennék,hogy
  birnám.

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.